Grillet kyllingfilet med søtpotet, nektarinsalat og urtedressing

Grillet kyllingfilet med søtpotet, nektarinsalat og urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Balsamico- eller eplesidereddik
  • extra virgin olivenolje
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Søtpotet
2 stk
Litt salt
Paprikakrydder
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kyllingfilet
350 g
Hjertesalat
1 pakke
Nektarin
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Balsamico- eller eplesidereddik
1 ss
Salt
Drømmelett
½ pakke
(Laktose)
Potetkrydder
¼–½ pakke
(Sulfitt)
Litt salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Søtpotetene kan også kokes: Skrell dem, del dem i grove terninger og kok dem i omtrent 15 minutter. Smak til dressingen med litt sitron og flytende honning for et mer spennende smaksbilde.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft eller fyr opp grillen.
Vask søtpotetene godt og del dem i skiver på 1 cm. Legg søtpotetskivene i en ildfast form og vend inn paprikakrydder, litt salt og olje. Grill skivene i 5–8 minutter på hver side, eller til de er møre. Om du ikke skal grille, sett formen i ovnen og bak søtpotetskivene i 20–25 minutter.
Krydre kyllingfiletene med litt paprikakrydder og salt. Brun av filetene på alle sider i en stekepanne. Legg filetene inn i ovnen sammen med søtpoteten når det gjenstår 12–15 minutter av steketiden. Hvis du griller, grill kyllingen i 12–15 minutter. La den hvile i 5 minutter før du skjærer den i fine skiver.
Skyll grønnsaker og salat. Riv salaten i mindre biter eller kutt den i strimler. Kutt tomat og agurk i terninger. Del nektariner i båter. Bland grønnsakene i en salatbolle og vend inn olivenolje, balsamico, litt salt og pepper.
Smak til drømmelett med potetkrydder (se tips).
Server grillet kyllingfilet med søtpotetskiver, nektarinsalat og urtedressing.
125 g Søtpotet: 100 g Salat: 150 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca 380 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!