Pasta i mild ostesaus med kylling og asparges

Pasta i mild ostesaus med kylling og asparges

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Sjalottløk
1 stk
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Helmelk
4-5 dl
(Melk, Laktose)
Kremost med urter
1 pakke
(Melk, Laktose)
Pepper
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Fullkornslinguine
1 pakke
(Gluten)
Brokkoli
½ stk
Asparges
1 bunt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Rød paprika
½ stk
Prinsessefilet av kylling
250 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha hakket sjalottløk og smør i en kjele. Smelt smøret, rør inn mel, og hell i litt og litt melk mens du rører. Nå har du laget hvit saus.

Sett over en stor kjele med vann til koking av pasta og grønnsaker.
Finhakk sjalottløk og ha den i en kjele sammen med smør. Smelt smøret, rør inn mel og spe med melk under omrøring. Sausen skal være ganske tykk. Rør inn kremosten og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Rør underveis.
Riv grana padano. Kutt brokkoli i små buketter. Skrell stilken og del den i staver. Kutt av den nederste delen på aspargesene. Skrell aspargesene forsiktig og del dem i tre. Kutt kyllingen i biter. Skjær paprika i strimler.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Tilsett brokkoli når det er 5 minutter igjen av koketiden og asparges når det gjenstår 2 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingen til den er gyllen og gjennomstekt. Stek paprikaen to minutter sammen med kyllingen. Krydre med salt og pepper om du ønsker det. Vend kylling og paprika inn med pasta, brokkoli og asparges.
Smak til ostesausen med litt pepper. Ha i revet grana padano rett før servering.
Server pasta med kylling, grønnsaker og ostesaus.
Grønn asparges er en svært allsidig grønnsak. Den kan stekes, grilles, kokes eller dampes, avhengig av hva du vil bruke den til. Grønn og hvit asparges er i utgangspunktet samme plante, forskjellen er bare at grønn asparges gror over bakken, mens hvit asparges gror under. Den grønne har en mildere smak og trenger mindre koketid enn den hvite. Man har funnet spor av asparges så langt tilbake som til romertiden! I dag dyrkes den i store deler av verden, også i Norge. Aspargesen kan vokse hele 10 cm på en dag!
Vi spiser mer frukt når den er oppskåret. Kutt frukt i biter og legg ulik frukt på et fat. Nå er det sesong for mye god eksotisk frukt.
God middag!