Grillet og røkt svinekam med BBQ-saus og ris
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Fullkornsris
1 pakke
Litt salt
Røkt svinekam uten ben
350 g
Barbecuesaus
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Pak choy
1 stk
Gulrøtter
1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Soyasaus
1 ss
Salt
Hvitløksdressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været ikke er i grillhumør, stek svinekammen i pannen og sett den i ovnen mens du forbereder resten av maten. La den stå i ovnen i omtrent 15-20 minutter.
Fyr opp grillen. Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Kok ris som anvist på pakningen.
Pensle svinekammen med litt olje og legg dem på grillen. Stek de gylne på begge sider, det tar omtrent 3 minutter på hver side. Når svinekammen er ferdig grillet/stekt, smør på BBQ-dressing med baksiden av en skje. La kjøttet hvile i omtrent 3–4 minutter før servering (se tips).
Del pak choy i strimler og gulrot og løk i
skiver. Pakk grønnsakene i aluminiumfolie med litt olje, soyasaus, salt og pepper. Grill grønnsakene sammen med svinekammen.
Server grillet svinekam med pak choy, gulrot og ris. Ha hvitløksdressing
over grønnsakene.
Ha olje i en varm stekepanne og stek svinekammen i 3-4 minutter på hver side. Ha kjøttet over på en tallerken, smør det inn med BBQ-dressing og la kjøttet hvile i 3-4 minutter. Stek grønnsakene i den samme stekepannen med litt olje og soya i 4 minutter. Smak til med salt og pepper.
God middag!