Mild kremet fiskesuppe med laks, fiskeboller og dill

Mild kremet fiskesuppe med laks, fiskeboller og dill

Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • salt
  • smør
Gul løk
1 stk
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Kraft fra fiskebollene
1-2 dl
(Fisk, Melk, Laktose)
Helmelk
8 dl
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Salt
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Fiskeboller med purre og løk
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Juliennemiks
1 pakke
(Selleri)
Vårløk
1 pakke
Sitron
½ stk
Dill
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett karrikrydder eller curry paste for en asiatisk vri på suppen. Bytt gjerne grønnsaksbuljongen med fiskebuljong om du har det. Suppen smaker godt med brød ved siden av.

Hakk løken. Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek løken til den er blank, og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med kraften fra fiskebollene og melk, litt og litt, under omrøring. La melken koke opp for hver gang før du tilsetter mer. Rør godt, og smak til med grønnsaksbuljong (se tips). La suppen småkoke i omtrent 10 minutter, under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Kutt laksen i terninger, del fiskebollene i to, hakk dillen, skyll vårløken og kutt den i skiver. Ha laks, fiskeboller og grønnsaksmiks i suppen og la den trekke i 5-6 minutter, til fiskebollene er varme.
Klem over saften av en halv sitron, ved inn dillen og dryss over vårløk rett før servering.
God middag!