Kjøttspyd med gul erteris, grillet blomkål

Kjøttspyd med gul erteris, grillet blomkål

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • grillspyd
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Jasminris
150 g
Vann
Karri
½–1 pakke
Salt
Grønne erter
125 g
Kjøttdeig av svin og okse
350 g
Egg
1 stk
Salt
½ ts
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Grillspyd
4-6 stk
Blomkål
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Raita
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Tobladssalat
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Form kjøttdeigen til kjøttboller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek dem i ovnen ved 220 grader i 10-12 minutter. Stek blomkålen i stekepanne på middelsvarme til den er mør.

Fyr opp grillen.
Legg grillspydene i vann i 5 minutter. Da vil de ikke ta fyr eller forkulle under grilling.
Kok risen som anvist på pakken. Ha karri og salt i vannet. Vend inn ertene når risen er ferdig. Sett på lokk og la risen etterdampe i 5 minutter.
Bland sammen kjøttdeig, egg, salt og garam masala. Smak deg frem med krydderet, en hel pose er nok litt sterkt. Del deigen i 8–10 emner. Trykk emnene ut på grillspydene med hånden slik at de dekker jevnt nedover.
Kutt blomkålen i skiver på omtrent 1 cm og pensle dem med olje.
Legg grillspydene på grillen og grill dem til de er gyllene og gjennomstekt. Når du kan dra pinnen lett ut er de ferdige. Ha blomkålen på grillen samtidig og grill til de er møre. Krydre med salt og pepper.
Server kjøttspyd med gul erteris, grillet blomkål, salat og raita.
se tips
God middag!