Sprø torsk med ertepure, revet gulrot og potetbåter

Sprø torsk med ertepure, revet gulrot og potetbåter

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Melk
  • pepper
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Panert torsk
1 pakke
(Fisk, Hvete)
Grønne erter
250 g
Smør
1 ss
Melk
½ dl
Pepper
Gulrot
2 stk
Appelsin
1 stk
Remulade
1 pakke
(Egg)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker å spare litt tid, kan servere kokte erter uten å lage de til ertestuing.

Sett ovnen på 200 grader varmluft og kok opp en kjele med vann.
Del potetene i båter og ha dem i en ildfast form. Drypp over olje og ha på potetkrydder. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er gylne og sprø. Det tar omtrent 25 minutter.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen til den er gyllen og sprø, dette tar omtrent 12-15 minutter. Stek poteter og fisk samtidig i ovnen, bytt plass på brettene underveis.
Skrell og riv gulrot, skjær langs skallet på appelsinen og kutt den i biter. Bland sammen gulrot og appelsin og press over appelsinsaften som er igjen i skallet.
Ha ertene i det varme vannet og la dem koke i 2-3 minutter. Hell av vannet, tilsett smør og kjør ertene med en stavmikser. Spe med melk til ønsket konsistens og smak til med litt pepper.
Server sprø torsk med ertepuré, revet gulrot, potetbåter og remulade.
God middag!