Greske kjøttboller i pitabrød med tzatziki og tomatsalat

Greske kjøttboller i pitabrød med tzatziki og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 15 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Kjøttboller
1 pakke
(Soya, Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Oregano
1 pakke
Tobladssalat
1 pakke
Tomat
2 stk
Rødløk
½–1 stk
Oliven
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Pitabrød
1 pakke
(Hvete, Rug)
Tzatziki
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk gjerne korianderen som kommer med persillen og bland inn i tzatzikien. Pitabrødene kan varmes forsiktig i brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen. Skyll rødløken i kaldt vann, da får den en litt mildere smak. Litt sitronsaft, eddik eller balsamico er også godt på salaten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Sett klar en stekepanne til kjøttboller. Finn fram et stort fat til salat, kniv og skjærefjøl. Finn fram alle ingrediensene.
Stek kjøttboller i 8-10 minutter medium varme, til de er gjennomvarme. Krydre med urtekrydder før servering. Kjøttbollene kan deles før de stekes.
Legg salatbladene på et stor fat. Kutt tomat i skiver, rødløk i tynne strimler og grovhakk persille. Fordel grønnsaker, oliven og persille over salaten. Drypp til slutt over olivenolje, salt og pepper.
Stek pitabrødene i stekeovnen 3-5 minutter, til de er lett gylne.
Server greske kjøttboller i varme pitabrød med tomatsalat og tzatziki
God middag!