Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Sommerkoteletter
500 g
Pepper
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Spisskål
½–1 stk
Gulrot
2 stk
Salt
Gressløk
½ pakke
Gressløk
½ pakke
Rømmekolle
1 pakke
Sitron
½–1 stk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis været er bra kan du tilberede middagen på grillen. Legg da potetene i en aluminiumsform og la dem godgjøre seg på grillen i en times tid. Grill kotelettene i 3–4 minutter på hver side. Pynt gjerne med frisk gressløk.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og sett over en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Vask potetene, del dem i båter og legg dem i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetene i omtrent 25–30 minutter.
Bland sammen rømmekolle og finhakket gressløk. Smak til med sitron, salt og pepper.
Del kål i skiver. Skrell og kutt gulrot i staver. Kok gulrotstavene i 5 minutter. Legg deretter kålen på toppen og la den dampe i 3–4 minutter. Hell av vannet og krydre med salt og pepper. Finhakk gressløk og strø over.
Krydre kotelettene med pepper og stek dem i 3–4 minutter på hver side i en stekepanne med olje. Stek litt lenger om det er tykke koteletter. La kotelettene hvile i 5 minutter før servering.
Server sommerkoteletter med spisskål, gulrotstaver, poteter og urtedressing.
God middag!