Hjemmelagde kjøttboller med krydderbakte søtpoteter og brokkoli

Hjemmelagde kjøttboller med krydderbakte søtpoteter og brokkoli

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • vann eller melk
Søtpotet
2 stk
Paprikakrydder
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Karbonadedeig
300 g
Sjalottløk
1 stk
Egg
1 stk
(Egg)
Vann eller melk
½ dl
Panko
½ pakke
(Soya, Hvete)
Paprikakrydder
¼ pakke
Salt
½ ts
Brokkoli
½-1 stk
Squash
½ stk
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland sammen karbonadedeig, hakket sjalottløk, egg, vann/melk, panko, paprikakrydder og salt. Form kjøttboller på størrelse med golfballer. Her er det lov å bruke hendene!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Vask søtpotetene godt. Del dem i skiver med 1 cm tykkelse. Legg skivene over på et stekebrett og vend inn paprikapulver og olje. Bak søtpotetskivene i 20–25 minutter. Du kan skrelle søtpotetene før du skjærer dem i skiver, om du vil det.
Finhakk sjalottløk. Bland sammen karbonadedeig, sjalottløk, egg, vann/melk, panko, paprikakrydder og salt. Form kjøttboller på størrelse med golfballer. Stek kjøttbollene gylne på alle sider i en stekepanne med olje. Ha kjøttbollene over i en ildfast form og stek kjøttbollene ferdig i ovnen, dette tar 6–8 minutter avhengig av hvor godt kjøttbollene er brunet.
Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken og del den i staver. Kutt squash i staver. Tilsett litt mer olje i den samme stekepannen som du stekte kjøttboller i og stek grønnsakene på middels varme til de er møre. Tilsett kryddersmør og la det smelte i pannen. Smak til med soyasaus.
Server hjemmelagde kjøttboller med krydderbakte søtpoteter, stekte grønnsaker og soyasmør.
Smoothie kan lages av ulike frukter, grønnsaker og bær. I tillegg kan man tilsette nøtter, korn og naturell yoghurt for å gjøre den mer mettende. Fargerike og friske smoothies smaker alltid godt og gir kroppen viktige byggeklosser.
God middag!