Sommerkoteletter med BBQ-saus, grillet mais og paprika
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Byggkorn
1 pakke
Vann
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Gressløk
½ pakke
Lettrømme
1 pakke
Gressløk
½ pakke
Sitron
1 stk
Maiskolbe
2 stk
Spisspaprika
1 pakke
Squash
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
2 ss
Røkt kotelettkam
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Barbecuesaus
2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du få dekke på et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Om det er fint vær, kanskje dere kan spise ute.
Fyr opp grillen.
Ha 1 liter vann og hønsebuljong i en kjele. Tilsett byggkornene når vannet koker, og rør godt. La kornene småkoke i ca. 20 minutter. Sil av vannet, og la kornene dampe seg tørre i gryten. Hakk gressløken. Vend smør og hakket gressløk inn i byggkornene når de er ferdige.
Bland rømme og hakket gressløk i en bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Del maisen i to, spisspaprika i to på langs og squash i skiver a 1 cm. Pensle grønnsakene med olje og legg dem på grillen. Grill grønnsakene til de er gyllne og varme. Ha på smør ved servering
Legg koteletter på grillen og pensle på BBQ-saus underveis. Grill kotelettene i 3–4 minutter på hver side eller til de er gjennomstekt.
Server sommerkoteletter med byggkorn, maiskolber, paprika, BBQ-saus og rømmedressing.
Kok byggkorn som anvist. Stek paprika i ovnen ved 210 grader i 10 minutter. Ha maisen i en kjele med varmt vann og la den trekke i 8–10 minutter. Stek kotelettene i en stekepanne med olje.
God middag!