Langtidsstekte kyllinglår med dampet nykål og grillet nypotet

Langtidsstekte kyllinglår med dampet nykål og grillet nypotet

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje eller smør
    Poteter
    500 g
    Langtidsstekte kyllinglår
    450 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje eller smør
    2 ss
    Gulrot
    1 stk
    Nykål
    ½–1 stk
    Smør
    2 ss
    Salt
    Gressløk
    ½ pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Hvis du griller potetene, kan du gjerne tre dem på grillspyd. Det gjør det enklere å grille og snu alle potetene samtidig.

    Ta BBQ-sausen ut av kjøleskapet, den er best romtemperert.
    Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Fyr opp grillen eller sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
    Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Brun dem på direkte varme på grillen til de er gylne. Grill videre på indirekte varme til de er gjennomvarme.
    Hvis kyllingen skal stekes inne, bør den stekes i en ildfast form i ovnen i omtrent 15 minutter. Pensle den med BBQ-saus før servering.
    Potetene kan serveres som de er, eller du kan legge dem på grillen. Vend potetene i olje, del dem i to og grill dem på snittflaten i 4–5 minutter på varm grill.
    Kutt nykål i tynne strimler à ½ cm og skjær gulrot i staver. Finn frem en vid kjele og tilsett vann slik at det står 1–2 cm opp fra bunnen. Ha i litt salt og pepper, og kok opp. Ha i gulrotstavene, la dem koke i et par minutter og legg i nykål. Legg på lokk og kok videre i 2–3 minutter. Vend om et par ganger underveis. Kålen skal bli mør, men fremdeles med litt tygg. Hell av vannet og vend inn litt smør så det smelter inn i grønnsakene. Ha over finhakket gressløk.
    Server kyllinglår med dampet nykål, gulrot, poteter og BBQ-saus.
    God middag!