Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Dijonsennep
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- salt
- solsikke-/rapsolje
Svinekam i skiver
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Poteter
500 g
Potetkrydder
½–1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Salt
Eple
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Salt
Hjertesalat
1 stk
Dijonsennep
½–1 ss
Lettrømme
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er godt med urter i eple- og rødløksalaten. Finhakket persille, gressløk eller dill gir god smak. Hvis været er fint, kan du gjerne grille kjøttet.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask potetene, del dem i båter og ha dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over olje, salt og pepper. Vend alt godt sammen. Sett brettet i ovnen og stek potetbåtene i 20 minutter. Vend inn potetkrydder mot slutten av steketiden.
Del eplet i fire biter og skjær ut kjernen. Del eple og løk i tynne skiver. Ha det i en stor bolle og ha over olje, eddik, salt og pepper. Bland det godt sammen.
Vask hjertesalaten og kutt den i grove biter. Ha hjertesalaten i eple- og rødløksalaten rett før servering. Ha i sennep og vend godt sammen.
Varm opp en stekepanne med olje til middels varme. Krydre svinekamskivene med salt og pepper, og stek dem i 3–4 minutter på hver side. Trekk pannen til side og la kjøttet hvile litt før servering.
Server svinekam med potetbåter, eple- og rødløksalat og rømme.
God middag!