Helstekt indrefilet av svin med potetsalat og stekte grønnsaker

Helstekt indrefilet av svin med potetsalat og stekte grønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Marinert indrefilet av svin
300 g
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Tomat
2 stk
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Hjertesalat
1 stk
Smør
1 ss
Potetsalat
1 beger
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Ajvardressing
1 beger
(Egg, Sennep, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kjøttet er på sitt tykkeste, og stek det til det har 63 grader i kjernetemperatur. La det hvile opp til 67–70 grader. Ønsker du å korte ned tilberedningstiden kan du dele kjøttet i skiver før du griller det.

Fyr opp grillen.
Bland sammen olje og urtemiks, og ha blandingen over kjøttet. Grill kjøttet på direkte varme i 2–3 minutter på hver side, til det har fått en fin brunfarge (se tips). Legg det over på indirekte varme og la det ligge og kose seg der til det er gjennomstekt. Det tar omtrent 15 minutter, men steketiden avhenger av tykkelsen på kjøttet og hvor godt det er brunet på forhånd. La kjøttet hvile i 5–10 minutter, og del det opp i fine skiver.
Del tomater og hjertesalat i to og pensle dem med olje. Grill grønnsakene til de har fått fine grillmønster. Krydre dem med salt og pepper og ha på en klatt smør ved servering.
Server indrefilet av svin med grillet tomat, hjertesalat, potetsalat og ajvardressing.
Ønsker du ikke å grille? Forvarm en stekepanne til medium varme, ha i olje og legg i kjøttet. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det har fått en fin brunfarge. Legg det over i en ildfast form og stek det ferdig i ovnen. Det tar omtrent 15 minutter, men steketiden avhenger av tykkelsen på kjøttet og hvor godt det er brunet på forhånd. La kjøttet hvile i 5–10 minutter, og del det opp i fine skiver. Stek tomatene i ovnen og hjertesalaten i en stekepanne med smør.
God middag!