Laks med eple- og mangosaus og ovnsbakte søtpoteter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Søtpoteter
2 stk
Solsikke-/rapsolje
Garam masala
1 pakke
Salt
Grønt eple
1 stk
Mangopuré
1 boks
Sitron
1/2 stk
Brokkoli
1 stk
Laksefilet
325 g
Fiskekrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til eple- og mangosausen med litt flytende honning.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Skrell søtpotetene og kutt dem i staver på 1x5 cm. Ha søtpotetstavene på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje og salt. Sett brettet i ovnen og stek søtpotetstavene i 15–20 minutter.
Kutt eplet i terninger. Bland sammen epleterninger og mangopuré, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Sett sausen kaldt frem til servering.
Kutt brokkoli i små buketter. Skrell stilken og kutt den i skiver.
Ha laks og brokkoli i en smurt ildfast form. Dryss over fiskekrydder og ha på olje. Sett formen i ovnen og stek fisk og brokkoli i 8–10 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Vend ønsket mengde garam masala inn med søtpotetene rett før servering.
Server ovnsbakt laks med søtpotetstaver, brokkoli og mango- og epledressing.
God middag!