Paprikakrydret kyllingbryst med asparges, spinatsaus og poteter

Paprikakrydret kyllingbryst med asparges, spinatsaus og poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Kyllingbryst
420 g
Solsikke-/rapsolje
Salt
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Spinat
1 pose
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Asparges
1 bunt
Gulrot
2 stk
Smør
1 ss
Paprikakrydder
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne spinatsausen uten å kjøre den med stavmikseren. Da blir den litt grovere i konsistensen, men det er også godt.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek kyllingbrystene i 2 minutter på hver side. Krydre dem med salt og ha dem over i en ildfast form. Sett formen i ovnen og etterstek kyllingen i 12–15 minutter.
Knekk av de nederste 2–3 cm på aspargesene. Del deretter hver asparges i tre biter. Ha dem i en skål til senere i oppskriften. Skrell gulrøttene og kutt dem i staver på 1x3 cm. Sett også dem til side.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Vask spinaten i kaldt vann og sil av. Varm opp en mellomstor kjele til høy varme og ha i litt olje. Stek hvitløk og sjalottløk i 1–2 minutter. Ha i spinaten og la den falle sammen. Tilsett rømme, gi det hele et oppkok og la det småkoke i 1–2 minutter. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre det sammen til en saus. Hold sausen varm frem til servering (se tips).
Varm opp en stekepanne med smør til høy varme. Stek asparges- og gulrotbitene i 2–3 minutter. Krydre med salt.
Bland sammen paprikakrydder og olje. Ta kyllingen ut av ovnen og fordel paprikamarinaden over den. La kyllingen hvile i 3–4 minutter før du skjærer den i skiver for servering.
Server paprikakrydret kyllingbryst med asparges, spinatsaus og poteter.
God middag!