Pulled pork i BBQ-saus med bakt søtpotet
Ny oppskrift
Under 25 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Pulled pork
400 g
Barbecuesaus
1 pakke
Søtpotet
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Chipotlemiks
½ pakke
Salt
Mais
1 pakke
Røde bønner
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Extra virgin olivenolje
2-3 ss
Lime
1 stk
Ananas
½ stk
Vårløk
½ pakke
Extra virgin olivenolje
½–1 dl
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
3 ss
Chiliflak
¼ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fyll pulled pork, søtpotetsalat og ananassalsa i en wrap. Deilig mat i farta!
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med pulled pork i vannet og la den koke i 10–15 minutter.
Vask søtpoteten og kutt den i grove terninger. Ha søtpotetterningene på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, chipotlemiks og salt. Sett brettet i ovnen og bak potetterningene i 12–15 minutter, eller til de er møre.
Løft posen med pulled pork opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og knus innholdet litt med hendene. Pass på, det er varmt! Hell kjøttet og stekekraften i en ildfast form. Ta en gaffel i hver hånd og riv kjøttet i strimler. Rør inn BBQ-saus. Sett det strimlede kjøttet i ovnen i 10–12 minutter. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Hell vannet av mais og røde bønner, og skyll det godt. Skyll vårløken og kutt den i tynne skiver. Ha ferdig bakt søtpotet, mais, bønner og halvparten av vårløken i en bolle. Vend om og ha på olivenolje og limesaft.
Kutt ananasen i små terninger. Bland sammen ananas, den andre halvparten av vårløken, olivenolje og eddik. Rør godt og knus gjerne ananasen litt mens du rører. Smak til med chiliflakes. NB! Chiliflakes er sterkt!
Server pulled pork med søtpotet, bønner, mais og ananasvinegrette.
God middag!