Ovnsbakt laks med selleri- og potetpuré og soyasjy
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Selleri- og potetpuré
1 pakke
Salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Banansjalottløk
½ -1 stk
Soyasaus
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Salt
Kryddersmør
1 pakke
Laksefilet
325 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
Sitronsaft
Grønne bønner
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil, kan du smake til selleri- og potetpureén med litt sennep. Det er veldig godt!
Sett ovnen å¨160 grader varmluft.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med selleri- og potetpuré i vannet og la den koke i omtrent 10-15 minutter.
Ha kryddersmør i en liten kjele og sett den på middels + temperatur. La smøret koke, pass på å røre innimellom.
Knus hvitløk og skjær sjalottløk i tynne skiver. Ha løk og hvitløk i smøret når det er gyllent, og trekk kjelen til side. Tilsett deretter soyasaus og eddik. Varm forsiktig opp ved servering og smak eventuelt til med salt og pepper
Krydre laksen med salt og pepper. Legg den på et olje brett eller i en oljet ildfast form og stek den i omtrent 8-12 minutter. Den skal være saftig og fremdeles med en litt fuktig kjerne. Klem over sitronsaft ved servering.
Sett over en kjele med lettsaltet vann. Skjær av endene på aspargesbønnene. La bønnene koke i 2–3 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell puréen forsiktig over i et serveringsfat og smak eventuelt til med litt salt.
Server ovnsbakt laks med selleri- og potetpuré , soyasjy og aspargesbønner.
God middag!