Torsk med dill- og sennepskremede poteter og smørdampet sommerkål

Torsk med dill- og sennepskremede poteter og smørdampet sommerkål

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
400 g
Dill
1/2 pakke
Rødløk
1 stk
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Salt
Sommerkål
1 bit
Vann
3 dl
Smør
2–3 ss
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Sitron
1/2 stk
Fiskekryddermiks
1 pose
(Sennep)
Solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetsalaten vil også smake godt om du ikke blander inn sennep. Da blir den mer som en klassisk dillpotet.

Kutt potetene i biter på 3x3 cm og kok dem i en kjele med vann i 10–12 minutter.
Finhakk dill og rødløk, og bland det sammen med seterrømme, sennep, salt og pepper.
Kutt sommerkålen i grove biter og ha den i en bolle. Kok opp en kjele med vann, smør og litt salt.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek fisken i 3 minutter, skru ned til middels varme, tilsett 1 ss smør og snu fisken. Bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken. Krydre med salt og pepper.
Ha sommerkålen i kjelen med vann og smør. Legg på lokk og la kålen dampe i 2–3 minutter.
Hell vannet av potetene og vend inn kryddermiks, dill- og sennepsblandingen.
Server torsk med dill- og sennepskremede poteter og smørdampet sommerkål. Del sitron i skiver og server til.
God middag!