15-20
Laktosefri
Vietnamesisk burrito med svinedeig, koriander- og gulrotsalat og jasminris
Krydret kjøttdeig, søt mango og frisk ingefær. Her får du den velkjente mexikanske burritoen med en vietnamesisk vri.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- gluten,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- honning
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Koriander- og gulrotsalat
Ingefær
½ bit
Gulrøtter
2 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Tilbehør
Mango
½ stk
Restaurantsalat
50 g
Tortillalefser (Hvete, Gluten)
4 stk
Svinedeig
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Ingefær
½ bit
Lime
½ stk
Srirachasaus
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Honning
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 804 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 112 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere risen ved siden av retten, eller blande den med koriander- og gulrotsalaten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Jasminris: Kok risen som anvist på pakken.
- Koriander- og gulrotsalat: Skrell og finriv hele ingefæren på et rivjern. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Ha gulrøttene, korianderen og halvparten av ingefæren i en bolle. Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Del limen i to. Ha saften fra halve limen og litt av skallet i bollen, og krydre med salt og pepper.
- Tilbehør: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll salaten. Pakk lefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter.
- Svinedeig: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinedeigen i omtrent 4 minutter, og del den i mindre biter.
- Svinedeig, fortsettelse: Tilsett sjalottløken, hvitløken og resten av den revne ingefæren. Stek videre i 2 minutter. Press over resten av saften fra resten av limen. Tilsett 1 ss soyasaus, ½ ss honning, ønsket mengde av srirachasausen og litt salt. Stek det hele i 2 minutter, mens du blander godt. Bland den kokte risen med svinedeigen.
- Servering: Fyll de varme tortillalefsene med svin- og risblandingen, gulrotsalaten, salaten og mangoen, og rull sammen.