15-20
Glutenfri
Pannestekt lyr med ovnsbakte grønnsaker og smørsaus
Saftig lyr som pannestekes i smør med møre, ovnsbakte poteter, brokkoli, gulrøtter og rødløk til, gjør dette til et godt og sunt måltid.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter og grønnsaker
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
Pannestekt lyr
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 670 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil gjøre denne retten enda enklere, kan du krydre fisken med salt og pepper og legge den på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og grønnsaker: Skyll og kutt potetene i to. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Kutt brokkolien i buketter. Fordel potetene, gulrøttene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, til de er møre. Legg brokkolien på stekebrettet når grønnsakene har stekt i 10 minutter.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 2 ss smør mot slutten av steketiden.
- God middag!