Pannestekt lyr med smørsaus, ovnsbakte grønnsaker og poteter
Glutenfri

Pannestekt lyr med smørsaus

ovnsbakte grønnsaker og poteter
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Saftig lyr som pannestekes i smør med poteter og ovnsbakte grønnsaker, gjør dette til et godt og sunt måltid.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Småpoteter
300 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
464 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
36 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil gjøre denne retten enda enklere, kan du krydre fisken med salt og pepper og legge den på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til potetene.
 Skrell og kutt gulroten i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Fordel gulroten og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, til de er møre. Legg brokkolien på stekebrettet når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. 
 Kok potetene i vannet fra punkt 1 i omtrent 15 minutter. 
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken med en spiseskje.
God middag!