Grillede pølser og grønnsaker med tzatziki og salat
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Stekepølse
1 pakke
Poteter
500 g
Grønn paprika
½ stk
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Yoghurt naturell
1 pakke
Agurk
½ stk
Tzatzikikrydder
1 pakke
Tobladssalat
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha høyere temperatur på en side av grillen, på denne måten blir det lettere å kontrollere grillingen. Hvis det ikke er grillvær kan du ha både pølser og grønnsaker i en ildfast form og steke det i ovnen på 220 grader i 20 minutter.
Fyr opp grillen. (se tips)
Skjær potet, paprika og rødløk i skiver. Fordel grønnsakene på fire aluminiumfolieark og ha over olje, salt og pepper. Pakk aluminiumsfolien godt sammen.
Skrell og riv agurk på den groveste delen av rivjernet. Ha agurken i en sikt og press vannet ut av den. Bland yoghurt, agurk og tzatzikikrydder godt sammen i en bolle og smak til med salt og pepper. Sett tzatzikien kaldt frem til servering.
Ha tobladsalat i en bolle og ha over olje og eddik. Sett det kaldt frem til servering.
Ha grønnsakspakkene på grillen. Grill dem på direkte varme i 4–5 minutter og ha dem over på indirekte varme når du skal grille pølsene. Grill pakkene til potetene er møre.
Lag snitt i pølsene og grill dem slik at de får en fin bruning på alle sider.
Server grillede pølser og grønnsaker med salat og tzatziki.
God middag!