Kjøttspyd med gul erteris, grillet blomkål og hvitløksdressing

Kjøttspyd med gul erteris, grillet blomkål og hvitløksdressing

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Egg
  • grillspyd
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Jasminris
150 g
Vann
Karri
½–1 pakke
Salt
Grønne erter
125 g
Karbonadedeig
300 g
Egg
1 stk
Salt
½ ts
Garam masala-krydder
½ pakke
Grillspyd
4-6 stk
Blomkål
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Tobladssalat
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Form kjøttdeigen til kjøttboller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek kjøttbollene i ovnen ved 220 grader i 10–12 minutter. Stek blomkålen i stekepanne på middels varme til den er mør.

Fyr opp grillen.
Legg grillspydene i vann i 5 minutter. Da vil de ikke ta fyr eller forkulle under grilling.
Kok risen som anvist på pakken. Ha karri og salt i vannet. Vend inn ertene når risen er ferdig. Sett på lokk og la risen etterdampe i 5 minutter.
Bland sammen karbonadedeig, egg, salt og garam masala. Smak deg frem med krydderet, en hel pose er nok litt sterkt. Del deigen i 4–6 emner. Trykk emnene ut på grillspydene med hånden slik at de dekker jevnt nedover.
Kutt blomkålen i skiver på omtrent 1 cm og pensle dem med olje.
Legg grillspydene på grillen og grill dem til de er gylne og gjennomstekt. Når du kan dra pinnen lett ut er spydene ferdige. Ha blomkålskivene på grillen samtidig som kjøttet og grill til skivene er møre. Krydre med salt og pepper.
Server kjøttspyd med gul erteris, grillet blomkål, salat og hvitløksdressing.
se tips
God middag!