Nakkekoteletter med røtter og ingefær

Nakkekoteletter med røtter og ingefær

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Kålrot i staver
    125 g
    Gulrot i staver
    125 g
    Nakkekoteletter
    500 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Rødløk
    ½ stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Revet ingefær
    1 ss
    Salt
    Soyasaus
    2 ss
    Smør
    2 ss
    Lime
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Røttene kan også bakes i en ildfast form i ovnen. Vend inn litt olje, salt og pepper og bak dem til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.

    Sett ovnen på 180 grader varmluft.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Ha kålrot og gulrot tett i tett i en vid kjele slik at de ligger i kun ett lag. Fyll på med vann så det nesten dekker røttene. Kok røttene til de er møre.
    Krydre kotelettene med salt og pepper. Brun dem på høy temperatur i en oljet stekepanne til de har en fin, gyllen farge. Ta vare på stekepannen med stekefettet. Legg kotelettene over på et ildfast fat og stek dem videre i ovnen til de er gjennomstekte, men fremdeles saftige. Det tar omtrent 10 minutter. La dem gjerne hvile i 5 minutter før servering.
    Kutt rødløk i båter, grovhakk hvitløk og riv ingefær. I samme stekepanne som du stekte kjøttet i, fres rødløk, hvitløk og ingefær til løken er myk. Ha de kokte røttene i pannen og stek videre i et par minutter. Tilsett smør og soyasaus.
    Smak til med salt, pepper og lime.
    Server nakkekoteletter med ris, stekte røtter og sjysaus.
    God middag!