Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Kålrot i staver
125 g
Gulrot i staver
125 g
Nakkekoteletter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Rødløk
½ stk
Hvitløk
2 fedd
Revet ingefær
1 ss
Salt
Soyasaus
2 ss
Smør
2 ss
Lime
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Røttene kan også bakes i en ildfast form i ovnen. Vend inn litt olje, salt og pepper og bak dem til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Ha kålrot og gulrot tett i tett i en vid kjele slik at de ligger i kun ett lag. Fyll på med vann så det nesten dekker røttene. Kok røttene til de er møre.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Brun dem på høy temperatur i en oljet stekepanne til de har en fin, gyllen farge. Ta vare på stekepannen med stekefettet. Legg kotelettene over på et ildfast fat og stek dem videre i ovnen til de er gjennomstekte, men fremdeles saftige. Det tar omtrent 10 minutter. La dem gjerne hvile i 5 minutter før servering.
Kutt rødløk i båter, grovhakk hvitløk og riv ingefær. I samme stekepanne som du stekte kjøttet i, fres rødløk, hvitløk og ingefær til løken er myk. Ha de kokte røttene i pannen og stek videre i et par minutter. Tilsett smør og soyasaus.
Smak til med salt, pepper og lime.
Server nakkekoteletter med ris, stekte røtter og sjysaus.
God middag!