Vegetar
Brokkoli- og halloumisalat
med bulgur, tranebær og yoghurtdipp4.08 (226)
Under 30 min
11 Ingredienser
Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Med tranebær, brokkoli og bulgur blir dette inspirerende vegetarmat.
Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Med tranebær, brokkoli og bulgur blir dette inspirerende vegetarmat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Brokkoli
1 stk
Bulgur
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Tranebær
1 pakke
Persillade
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Halloumi
200 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Ha brokkolien på toppen av bulguren når det gjenstår omtrent 4 minutter av bulgurens koketid, og ha på lokk. Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomatene i terninger.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett den kokte bulguren og brokkolien, og stek det hele videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper, og ha det hele over på et fat.
Ha yoghurten i en skål, og smak til med persilladen, litt saft fra limen, salt og pepper. Topp med 1 ss olivenolje. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Kutt halloumien i terninger, og stek dem i 1–2 minutter under omrøring, til osten er gyllen. Krydre med ønsket mengde av chilikrydderet.
Topp bulguren og brokkolien på fatet med tranebærene, tomatterningene og halloumien. Ha litt av yoghurtdressingen over salaten, eller server den til retten.
God middag!