Hjemmelaget søtpotetgrateng med kjøttsaus og ruccola
Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Søtpotet
2 stk
Litt salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Squash
1 stk
Sjampinjong
1 pakke
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Moste tomater
1 flaske
Oregano
1 pakke
Salt
Ruccola
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask søtpoteten godt og skrell den hvis du foretrekker det. For en raskere middag, hopp over punkt 5. Riv grana padano over gratengen før du putter den i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips). Kok opp en kjele med lettsaltet vann til søtpotet.
Finhakk løk og hvitløk. Kutt squash i terninger og sopp i to.
Varm opp en vid kjele eller stor stekepanne og ha i olje. Stek karbonadedeigen på sterk varme til den har fått en god stekeflate, før du deler den i mindre biter. Tilsett grønnsakene og la de steke med i 3–4 minutter. Ha på moste tomater og urtekrydder. La kjøttsausen småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vask søtpotetene godt og del de grove terninger. Kok søtpotetene i 7–9 minutter og hell av vannet. Legg dem over i en stor ildfast form.
Fordel kjøttsausen over søtpotetene og sett formen i stekeovnen, i omtrent 10–15 minutter.
Skyll og tørk ruccolaen.
Server hjemmelaget kjøttgrateng med søtpotet, ruccolasalat og finrevet grana padano på toppen.
450 g
Ruccolasalat
Grana padano, revet: 1 ss
Energiinnhold: ca 350 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!