Hjemmelaget søtpotetgrateng med kjøttsaus og ruccola

Hjemmelaget søtpotetgrateng med kjøttsaus og ruccola

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Søtpotet
2 stk
Litt salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Squash
1 stk
Sjampinjong
1 pakke
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Moste tomater
1 flaske
Oregano
1 pakke
Salt
Ruccola
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask søtpoteten godt og skrell den hvis du foretrekker det. For en raskere middag, hopp over punkt 5. Riv grana padano over gratengen før du putter den i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips). Kok opp en kjele med lettsaltet vann til søtpotet.
Finhakk løk og hvitløk. Kutt squash i terninger og sopp i to.
Varm opp en vid kjele eller stor stekepanne og ha i olje. Stek karbonadedeigen på sterk varme til den har fått en god stekeflate, før du deler den i mindre biter. Tilsett grønnsakene og la de steke med i 3–4 minutter. Ha på moste tomater og urtekrydder. La kjøttsausen småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vask søtpotetene godt og del de grove terninger. Kok søtpotetene i 7–9 minutter og hell av vannet. Legg dem over i en stor ildfast form.
Fordel kjøttsausen over søtpotetene og sett formen i stekeovnen, i omtrent 10–15 minutter.
Skyll og tørk ruccolaen.
Server hjemmelaget kjøttgrateng med søtpotet, ruccolasalat og finrevet grana padano på toppen.
450 g Ruccolasalat Grana padano, revet: 1 ss Energiinnhold: ca 350 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!