Kyllingsalat med asparges, nøtter og urte- og sitrondressing

Kyllingsalat med asparges, nøtter og urte- og sitrondressing

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Evt. honning
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Asparges
1 bunt
Romanosalat
½–1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Prinsessefilet av kylling
350 g
Salt
Hvitløk
½ fedd
Potetkrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Drømmelett
½ pakke
(Laktose)
Potetkrydder
¼–½ pakke
(Sulfitt)
Sitronsaft- og skall
1 ss
Salt
Evt. honning
½–1 ts
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist nøttemiksen lett gyllen i en tørr stekepanne, da får du fram de gode smakene. Kyllingkjøttet kan også grilles. For å få litt mer sødme i timianyoghurten, kan du tilsette ½ ts honning. Tilsett gjerne ristede kjerner som solsikke-, gresskar- eller pinjekjerner i denne retten.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft eller fyr opp grillen. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til asparges.
Kutt av ca 5 cm av den nederste delen av aspargesene. Del resten i tre biter. Kok aspargesene i omtrent 1–3 minutter, litt avhengig av tykkelsen. Hell av vannet og skyll aspargesbitene i iskaldt vann.
Skyll og tørk salaten. Riv eller kutt den i passende biter.
Del tomatene i skiver. Skjær rødløk i tynne strimler. Bland grønnsakene sammen med salaten i en stor salatbolle eller på et stort fat.
Krydre kyllingkjøttet med kryddermiks, litt salt og pepper. Knus hvitløksfeddet. Varm opp en stekepanne med olje til medium pluss varme. Stek kyllingen sammen med knust hvitløk i 3–5 minutter. Stek gjerne i to omganger og pass på at kyllingen blir ordentlig gyllen. La kyllingen hvile i 5 minutter.
Smak til drømmelett med urtekrydder, sitronsaft, finrevet sitronskall, salt og pepper (se tips).
Tilsett kyllingkjøttet i salaten og server urtedressing og nøttemiks ved siden av. Server gjerne grovt brød til.
400 g Dressing: 1/2 dl Nøttemiks: 1 ss Energiinnhold: ca 340 kcal 400 g kyllingsalat Inkludert 1 stk brødskive: 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!