Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Byggkorn
125 g
Vann
3 dl
Salt
Hvitløk
1 fedd
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Extra virgin olivenolje
6 ss
Salt
Salsa
1 beger
Albondigas
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mange liker salsadressingen enda bedre om den tilsettes litt yoghurt, rømme eller crème fraîche, det gir en kremet og avrundet smak. Andre vil ha mer smak, og da kan litt ekstra chili og hakket koriander gjøre susen.
Kok byggkornene etter anvisning på pakken. La det ferdigkokte bygget kjøle seg ned før du blander det i salaten.
Legg albondigas i en ildfast form og varm dem i ovnen i 5–7 minutter.
Finhakk hvitløk og del agurk og tomat i terninger. Bland det i en bolle sammen med olje, salt og pepper. Smak til med sitron. Bland inn bygget når det er ferdigkokt og etterdampet.
Server albondigas med lun byggkornsalat og salsa.
God middag!