Albondigas med byggkornsalat og salsa

Albondigas med byggkornsalat og salsa

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Byggkorn
    125 g
    Vann
    3 dl
    Salt
    Hvitløk
    1 fedd
    Agurk
    ½ stk
    Tomat
    1 stk
    Sitron
    ½ stk
    Extra virgin olivenolje
    6 ss
    Salt
    Salsa
    1 beger
    Albondigas
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Mange liker salsadressingen enda bedre om den tilsettes litt yoghurt, rømme eller crème fraîche, det gir en kremet og avrundet smak. Andre vil ha mer smak, og da kan litt ekstra chili og hakket koriander gjøre susen.

    Kok byggkornene etter anvisning på pakken. La det ferdigkokte bygget kjøle seg ned før du blander det i salaten.
    Legg albondigas i en ildfast form og varm dem i ovnen i 5–7 minutter.
    Finhakk hvitløk og del agurk og tomat i terninger. Bland det i en bolle sammen med olje, salt og pepper. Smak til med sitron. Bland inn bygget når det er ferdigkokt og etterdampet.
    Server albondigas med lun byggkornsalat og salsa.
    God middag!