Kremet tomat- og paprikasuppe med spicy kjøttboller og avokadotoast
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Piquillos
1 glass
Moste tomater
1 flaske
Vann
3 dl
Steinovnsbakte rundstykker
1 pakke
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Rød chili
½–1 stk
Avokado
1 stk
Salt
Kinesisk hvitløk
1 stk
Seterrømme
1 pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brød og avokadokrem kan selvfølgelig serveres hver for seg om dere vil det.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Finhakk løk. Skrell gulroten og riv den på et rivjern. Sil av laken på piquillosene og del dem i terninger.
Varm opp en mellomstor kjele med olje til høy varme. Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Hell på moste tomater og vann, og la det småkoke i 10 minutter.
Stek rundstykkene i ovnen i 7–8 minutter. Finhakk chili og hvitløk.
Ha kjøttdeigen i en blandebolle. Ha i chili, hvitløk, salt, pepper og 1 ss vann. Bland alt godt sammen. Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Fukt hendene og form små kjøttboller. Stek bollene i stekepannen i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Kutt avokadoen i to og ta ut steinen. Bruk en spiseskje til å skrape ut avokadokjøttet. Ha det i en bolle og mos det med en gaffel. Smak til med olivenolje, salt og pepper. Skjær rundstykkene i to og smør avokadokremen utover.
Ha seterrømme i suppen og kok videre i 2 minutter. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Smak til med salt.
Server kremet tomat- og paprikasuppe med spicy kjøttboller og avokadotoast.
God middag!