Panert torsk med tzatziki og hjertesalalat
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Båtpoteter
700 g
Vårløk
2 stilk
Hjertesalat
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Revet ingefær
1 ss
Soyasaus
2–4 ss
Tzatziki
1 pakke
Panert torsk
720 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Den panerte torsken kan fint varmes i ovnen sammen med potetene. Det tar 10–15 minutter. Husk å ha litt olje på brettet først.
Sett ovnen på 200 grader
Ha båtpotetene i en ildfast form og sett formen i ovnen. Potetene er ferdige etter omtrent 20 minutter.
Rens vårløkene og skjær dem i tynne skiver. Del hjertesalat i to på langs og skyll begge delene i kaldt vann. Tørk salaten på et klede. Skrell og strimle ingefær.
Ha vårløken og hjertesalaten i en wok- eller stekepanne på høy varme. Stek hjertesalaten med snittflaten ned i omtrent et halvt minutt. Snu og stek et halvt minutt på den andre siden. Salaten skal ikke falle sammen, men bli lun. Trekk pannen til side og bland inn ingefær og soyasaus.
Varm opp en stekepanne med olje og stek de panerte torskebitene gylne på begge sider. Det tar omtrent 4–5 minutter.
Skjær sitron i båter.
Server panert torsk med sitronbåter, stekt salat, båtpoteter og tzatziki.
God middag!