Karbonader med purreløk

Karbonader med purreløk

Ny oppskrift
Under 30 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    500 g
    Purre
    ½–1 stk
    Rød paprika
    ½ stk
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Karriketsjup
    1 beger
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du syltet agurk, syltede rødbeter eller pickles, kan du gjerne servere det ved siden av.

    Sett over en kjele med vann til poteter og kok potetene møre. Sett ovnen på 150 grader varmluft om du ønsker å varme karbonadene i stekeovnen.
    Mens potetene koker, starter du med grønnsakene. Vask og rens purre og paprika. Kutt purren i skiver og paprikaen i terninger.
    Stek karbonadene i en stekepanne med olje eller smør, eller legg dem i en ildfast form og varm dem i ovnen i 10–15 minutter.
    Når det gjenstår 5 minutter av steketiden til karbonadene, kan du steke grønnsakene. Forvarm en stor stekepanne eller en vid og lav kjele med olje. Fres først paprika i noen minutter, og tilsett deretter purre. Krydre grønnsakene med salt og pepper, og vend om til grønnsakene er varme.
    Server karbonader med kokte poteter, stekte grønnsaker og karriketsjup.
    1 Roedeporsjon Karbonader: 150 g Poteter: 150 g Grønnsaker  Karriketchup: 1 ss Kcal: 425
    God middag!