Pulled kyllinglår med mangosalsa og tortillalefse

Pulled kyllinglår med mangosalsa og tortillalefse

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Honning
  • ketsjup
  • Litt salt
  • salt
  • soyasaus
Kyllinglår
520 g
Salt
Paprikakrydder
1/3 pakke
Ketsjup
1 dl
Soyasaus
4 ss
Honning
2 ss
Mango
1 stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½–1 stk
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Litt salt
Isbergsalat
½ stk
Fullkornstortillaer
1 pakke
(Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kyllinglårene en dag du har bedre tid, så er det bare å varme kjøttet raskt dagen dere skal ha middagen. For en raskere rett kan lårene snittes i leddet eller deles i to før de stekes. Eventuelt kan du servere lårene hele, slik at alle kan rive sitt eget lår. Tomater, ananas og rødløk kan også brukes i salsaen. Server gjerne ristede gresskarkjerner eller lignende til denne retten. Bruk hele salatblader som en lefse.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Krydre kyllinglårene med salt og pepper, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Sett formen i ovnen og stek lårene i til sammen 35 minutter.
Bland sammen paprikakrydder, ketsjup, soyasaus, honning, salt og pepper. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden på lårene, pensle halvparten av marinaden på dem. Sett formen tilbake i ovnen. Når kyllinglårene er ferdige, ta dem ut av ovnen og la dem hvile i minst 5 minutter. Riv deretter kjøttet fra beinet.
Kutt mango i biter, finhakk vårløk og chili, og grovhakk koriander. Bland det sammen i en skål og smak til med sitronsaft og litt salt. Skyll og kutt isbergsalat i strimler.
Ha tortillalefsene i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Server pulled kyllinglår i tortillalefse med strimlet isbergsalat, mangosalsa og resten av marinaden.
125 g Mangosalsa: 150 g Salat Tortillalefse: 1 liten Energiinnhold: ca 500 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!