Glutenfri
Fiskekaker
med rødkål, kokte poteter, grønne bønner og appelsinsmørsausNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Grønne bønner
150 g
Finsnittet rødkål
100 g
Appelsin
1 stk
Fiskekaker
360 g
Smør
3 ss
Appelsinskall
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 579 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fiskekakene og kålen i smør i en stekepanne, hvis du heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i to eller fire jevnstore biter, avhengig av størrelsen. Kok potetene i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kutt endene av de grønne bønnene, og kok dem med potetene de siste 3 minuttene av koketiden.
Ha rødkålen utover et stekebrett med bakepapir. Skyll appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Del appelsinen i to, og press saften over rødkålen. Krydre med salt og pepper, og bland godt. Fordel kålen på ene siden av brettet, og fiskekakene på den andre siden. Stek fiskekakene og kålen i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend på kålen og fiskekakene halvveis inn i steketiden.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og smak til med 1 ts av det revne skallet fra appelsinen fra punkt 3.
God middag!