Kyllingbryst med grillede grønnsaker, bulgur og paprikasaus

Kyllingbryst med grillede grønnsaker, bulgur og paprikasaus

4.16 (69)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Bulgur
1 pakke
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Squash
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Fersken
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Ajvar
1 glass
(Egg, Sennep, Laktose)
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Kyllingbryst med skinn
420 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt de grillede grønnsakene og ferskenen i store terninger. Bland det sammen med bulgur. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og olivenolje.

Fyr opp grillen.
Kok bulgur etter anvisning på pakken. Ha hønsebuljong i vannet under koking. Når bulguren er ferdig, vend inn smør og sett den til side under lokk til resten av retten er ferdig.
Kutt squash i skiver på 1 cm og del paprika i to på langs. Del fersken i to og ta ut steinen. Finhakk hvitløk og bland den med olje. Pensle grønnsakene med hvitløksoljen.
Bland sammen ajvar og seterrømme.
Pensle kyllingbrystene med olje og krydre dem med salt og pepper. Brun brystene med skinnsiden ned, snu dem og grill dem til de har fått en fin stekeskorpe. Flytt kyllingen over til indirekte varme og la den ligge der til den er ferdig. Lag et lite kutt i kyllingen. Hvis det kommer blank saft ut, er den ferdig.
Legg squash, paprika og fersken på grillen. Grill dem til de er møre og krydre med salt og pepper.
Del kyllingbrystene i skiver. Server med grillede grønnsaker, bulgur og paprikasaus.
Ønsker du ikke å grille? Brun kyllingen i en stekepanne og etterstek den i ovnen ved 200 grader i 10–12 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ha grønnsakene i en ildfast form og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
God middag!