Grillet svinekjøtt i grønn curry med asiatisk brokkoli
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Grillspyd (kan sløyfes)
- solsikke-/rapsolje
Jasminris
1 pakke
Svinekam i skiver
350 g
Grønn currypaste
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
4 ss
Sitron
1 stk
Grillspyd (kan sløyfes)
4-6 stk
Brokkoli
1 stk
Gul paprika
1 stk
Hoisinsaus
1 pakke
Kokosmelk
1 pakke
Mangopuré
1 boks
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke har grillspyd kan kjøttet fint grilles i hele skiver. Pensle på marinaden underveis i grillingen. Litt hakkede peanøtter eller cashewnøtter passer bra.
Fyr opp grillen og kok risen som anvist på pakken. Når risen er ferdig kokt, sett den til side med lokk og la den stå til resten av retten er ferdig.
Del svinekammen i terninger (se tips). Riv skallet av sitronen på den fine delen på rivjernet (bare det gule), del den deretter i to. Bland sammen kokosmelk og mangopure.
Bland sammen curry paste, olje og revet sitronskall. Ha kjøttet i en bolle og rør inn currymarinaden. La det trekke i 5-10 minutter. Tre deretter kjøttet på grillspyd.
Kutt brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt den i biter. Kutt paprika i store terninger. Pakk brokkoli, paprika og hoisinsaus inn i aluminiumfolie.
Legg grillspyd, brokkoli i folie og sitron med snitt flaten ned på grillen. Grill spydene i 3-4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekt. La brokkolien ligge på grillen i omtrent 10 minutter, til den er mør.
Server grillspyd med asiatisk brokkoli og ris. Klem over saften fra den grillede sitronen og server med kokos og mangosaus.
Kok risen som anvist. Stek kjøttet i ovnen ved 230 grader i omtrent 10-12 minutter. Stek brokkoli og paprika i en stekepanne med olje til den er mør og tilsett hoisinsaus mot slutten av steketiden.
God middag!