Pannestekt lange med bakte regnbuerøtter og potetmos

Pannestekt lange med bakte regnbuerøtter og potetmos

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Honning
  • hvetemel
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
Regnbuegulrøtter
⅔ pakke
Smør
2 ss
Honning
2 ss
Timian
1 bunt
Sitron
½–1 stk
Potetmos
1 pakke
(Laktose)
Langefilet
375 g
(Fisk)
Hvetemel
2 ss
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt, vil det ikke skli. Skrell regnbuegulrøttene og del dem i to eller fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med vann til potetmos.
Skrell regnbuegulrøttene og kutt dem i to eller fire på langs. Ha dem i en ildfast form og tilsett smør, honning og hele kvister med timian. Riv over sitronskall (bare det gule), kutt sitronen i fire og legg båtene i formen. Bland alt godt og stek gulrøttene i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Ha pakken med potetmos i kjelen med varmt vann. La den småkoke i 10–15 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den lett med papir og del den i posjonsstykker. Bland sammen hvetemel (kan sløyfes) og fiskekrydder. Vend fisken i melet og stek den i en varm stekepanne med olje og smør i 3–4 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Når fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren, er den ferdig.
Smelt kryddersmør. Ha i soyasaus rett før servering.
Løft pakken med potetmosen opp av kjelen og hell potetmosen over i en serveringsskål. Hold pakken i et kjøkkenhåndkle, den er veldig varm.
Server pannestekt langefilet med bakte regnbuegulrøtter, potetmos og soyasmør.
Har du noen gang sett gulrøtter som er lysegule eller lilla før? Lukt, smak og kjenn på dem. Er det noe som er annerledes fra de gulrøttene du er vant til? Det er faktisk bare fargen på regnbuegulrøttene som gjør dem annerledes. De kan brukes akkurat som de gulrøttene du pleier å spise, men det er jo så fint med mange morsomme farger! Gulrøtter inneholder vitamin A. Det er et vitamin som blant annet er helt nødvendig for at du skal se godt, og da spesielt i mørket.
God middag!