Grillede pølser med grønnsaksspyd og potetsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- extra virgin olivenolje
- grillspyd (kan sløyfes)
- grovkvernet sort pepper
- honning
- solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Vårløk
1 pakke
Eple
1 stk
Honning
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Extra virgin olivenolje
½ dl
Grovkvernet sort pepper
Squash
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
½ dl
Grillspyd (kan sløyfes)
4 stk
Ole Brumm-pølser
1 pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
Sitruskrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ikke å grille: Lag potetsalaten som nevnt over. Stek grønnsakene i ovnen ved 220 grader i 10-12 minutter. Stek pølsene i stekepanne med litt olje.
Fyr opp grillen og sett over poteter til koking. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20-25 minutter. Hell av vannet og la potetene avkjøle seg litt.
Skyll vårløken og kutt den i tynne skiver. Kutt eple i terninger og avkjølte poteter i biter.
Bland sammen honning og eddik. Rør inn oljen litt og litt mens du rører. Smak til med grovkvernet pepper. Ha poteter, vårløk og eple i en bolle, vend inn dressingen.
Kutt squash, gul paprika og rødløk i store terninger og tre dem på grillspyd. Om du ikke har det eller vil spare litt tid kan grønnsakene fint grilles hver for seg. Skrell hvitløken og kutt den i fire. Ha hvitløk og olje i en liten bolle og kjør det med stavmikser til du har en jevn olje. Pensle grønnsaksspydene med hvitløksolje.
Bland sammen yoghurt og sitruskrydder.
Server grillpølser med grønnsaksspyd, potetsalat med honning og yoghurtdressing.
God middag!