Chili con carne med sprøstekte fullkornstortillaer
25-35
Roede
Laktosefri

Chili con carne med sprøstekte fullkornstortillaer

Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornstortillaer blir dette en både sunt og godt.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Chili con carne

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
karbonadedeig
Karbonadedeig
300 g
three spice
Three spice
½–1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
2 dl
Sukker
1 ts

Sprø tortillaer

fullkornstortillaer
Fullkornstortillaer (Hvete)
2–4 stk
Olje
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 678 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre chili con carnen med oregano, kanel, spisskummen, chilipulver, chipotle, tabasco eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne lettrømme, kesam eller yoghurt til retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Chili con carne: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og finhakk ønsket mengde av chilien. Kutt paprikaen i biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Chili con carne, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del den i mindre biter, og krydre med three spice krydderet. Tilsett løken, hvitløken, chilien og paprikaen, og stek det hele i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i bønnene, de moste tomatene, 2 dl vann og oksebuljongen. La chili con carnen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt, pepper og eventuelt mer av tacokrydderet (se tips).  
  4. Sprø tortillaer: Kutt tortillalefsene i trekanter, og vend dem i litt olje. Spre tortillaene utover to stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 5 minutter. Vend på dem underveis i steketiden. La de sprø tortillaene kjøle seg ned, og ha dem over i en skål.
  5. Tilbehør: Del limen i båter, og server båtene til retten.
  1. Chili con carne: 350 g Tortilla: ½ stk Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).