Chili con carne med sprøstekte fullkornstortillaer
25-35
Roede
Laktosefri

Chili con carne med sprøstekte fullkornstortillaer

Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornstortillaer blir dette en både sunt og godt.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Chili con carne

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
karbonadedeig
Karbonadedeig
300 g
røkt paprikakrydder
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
moste tomater
Moste tomater
½ flaske
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
2 dl
Sukker
1 ts

Sprø tortillaer

Fullkornstortillaer (Hvete)
2–4 stk
Olje
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 659 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Chili con carne: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og finhakk ønsket mengde av chilien. Kutt paprikaen i biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Chili con carne, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del den i mindre biter, og krydre med røkt paprikakrydder. Tilsett løken, hvitløken, chilien og paprikaen, og stek det hele i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i bønnene, de moste tomatene, 2 dl vann og oksebuljongen. La chili con carnen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt, pepper og eventuelt mer røkt paprikakrydder.    
  4. Sprø tortillaer: Kutt tortillalefsene i trekanter, og vend dem i litt olje. Spre tortillaene utover to stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 5 minutter. Vend på dem underveis i steketiden. La de sprø tortillaene kjøle seg ned, og ha dem over i en skål.
  5. Tilbehør: Del limen i båter, og server båtene til retten.
  1. Chili con carne: 350 g Tortilla: ½ stk Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).