20-30
Roede
Glutenfri
Ovnsbakt laks med hodekål, gulrøtter og grovknuste poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- margarin
- salt
- pepper
Grovknuste poteter
Poteter
350 g
Meksikansk grillkrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Margarin (Melk)
½ ss
Ovnsbakte grønnsaker og laks
Hodekål
300 g
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Røkt chilikrydder
½ pakke
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 527 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Grovknuste poteter: Skyll potetene, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn ½ ss margarin, og smak til med salt og ønsket mengde av det meksikanske grillkrydderet.
- Ovnsbakte grønnsaker og laks: Ta av det ytterste bladet på kålen, og skrell gulrøttene. Kutt kålen og gulrøttene i strimler. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og krydre med litt salt og pepper.
- Ovnsbakte grønnsaker og laks, fortsettelse: Legg fisken på toppen av grønnsakene fra punkt 3, og krydre med det røkte chilikrydderet. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server dem til retten.
- Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 180 g Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).