Ovnsbakt laks med hodekål, gulrøtter og grovknuste poteter
20-30
Roede
Glutenfri

Ovnsbakt laks med hodekål, gulrøtter og grovknuste poteter

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • margarin
  • salt
  • pepper

Grovknuste poteter

poteter
Poteter
350 g
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
½–1 pakke
Margarin (Melk)
½ ss

Ovnsbakte grønnsaker og laks

hodekål
Hodekål
300 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 527 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Grovknuste poteter: Skyll potetene, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn ½ ss margarin, og smak til med salt og ønsket mengde av det meksikanske grillkrydderet.
  3. Ovnsbakte grønnsaker og laks: Ta av det ytterste bladet på kålen, og skrell gulrøttene. Kutt kålen og gulrøttene i strimler. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. 
  4. Ovnsbakte grønnsaker og laks, fortsettelse: Legg fisken på toppen av grønnsakene fra punkt 3, og krydre med den røkte chilimixen. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  5. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server dem til retten. 
  1. Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 180 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).