Kjøttboller med grønnsaksris

Kjøttboller med grønnsaksris

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvitløk
    • karri
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Hvitløk
    1 fedd
    Løk
    1 stk
    Gulrot
    2 stk
    Squash
    ½ stk
    Rød paprika
    ½ stk
    Salt
    Karri
    1–2 ts
    Solsikke-/rapsolje
    1–2 ss
    Kjøttboller
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    1–2 ss
    Karriketsjup
    1 beger
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    MINI-KOKKEN: Skrell gulrøttene og skjær av endene. Del gulrøttene i to på langs (få gjerne litt hjelp) og kutt dem i terninger.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Finhakk hvitløk. Skrell løk og gulrøtter. Kutt løk, gulrot, squash og paprika i små terninger. Fres grønnsakene i en varm stekepanne med litt olje. Smak til med salt, pepper og karri. Når risen er ferdig kokt, bland inn grønnsakene.
    Varm kjøttbollene i en stekepanne med litt olje til de er gylne og gjennomvarme.
    Server kjøttboller med grønnsaksris og karriketsjup.
    God middag!