Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- karri
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Hvitløk
1 fedd
Løk
1 stk
Gulrot
2 stk
Squash
½ stk
Rød paprika
½ stk
Salt
Karri
1–2 ts
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Kjøttboller
350 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Karriketsjup
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Skrell gulrøttene og skjær av endene. Del gulrøttene i to på langs (få gjerne litt hjelp) og kutt dem i terninger.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Finhakk hvitløk. Skrell løk og gulrøtter. Kutt løk, gulrot, squash og paprika i små terninger. Fres grønnsakene i en varm stekepanne med litt olje. Smak til med salt, pepper og karri. Når risen er ferdig kokt, bland inn grønnsakene.
Varm kjøttbollene i en stekepanne med litt olje til de er gylne og gjennomvarme.
Server kjøttboller med grønnsaksris og karriketsjup.
God middag!