Grillet røkt svinekam med dampet nykål
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Litt salt
Røkt svinekam uten ben
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Nykål
1 stk
Gul paprika
½–1 stk
Salt
Kryddersmør
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ikke å grille: Kok poteter i lettesalta vann, ha i nykål og kok den sammen med potetene de siste 5-6 minuttene av koketide. Stek den røkte svinekammen i en stekepanne, 3-4 minutter på hver side.
Fyr opp grillen eller varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20-25 minutter. Sett over en kjele med lettsaltet vann til damping av nykål. Nykålen kan også dampes med potetene de siste 4-5 minuttene av koketiden.
Pensle svinekamskivene med litt olje og legg dem på grillen. Grill til de er gjennomstekte og gylne på begge sider. Det tar omtrent 2-3 minutter på hver side. La svinekamskivene hvile på en tallerken frem til servering.
Del nykålen i båter og damp i lettsaltet vann til den blir mør. Del paprikaen i fire og pensle med olje. Grill eller stek paprikaen sammen med svinekamskivene.
Server svinekamskivene med dampet nykål, paprika og hvitløkssmør. Ha på salt og pepper etter smak.
God middag!