Grillet torsk med kremet agurksalat og krydderris
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Basmatiris
1 pakke
Vann
Tyrkisk krydder
1 pakke
Smør
1 ss
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
Salt
Mynte
¼–½ pakke
Torskefilet
375 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Urtemiks
½ pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha torsken i smurt aluminiumfolie sammen med urtemiks og sitron. Grill torsken i folie.
Fyr opp grillen.
Kok risen som anvist på pakken. Ha tyrkisk krydder i kokevannet. Vend inn smøret med en gaffel når risen er ferdig kokt. Sett på lokk og sett risen tilside til resten er ferdig.
Kutt agurk og tomater i terninger, kutt rødløk i tynne båter, plukk badene av mynten og hakk den lett. Bland grønnsakene inn i yoghurten, smak til med hakket mynte, salt og pepper.
Bland sammen olje og urtemiks, vend torsken i oljen. Del sitronen i to.
Legg torsken og sitronen med snittflaten ned på grillen, pensle urteolje på fisken underveis. Grill fisken nesten ferdig på en side, dette tar omtrent 4-5 minutter avhengig av tykkelsen på fisken. Snu fisken og grill den 1-2 minutter.
Server grillet torsk med kremet agurksalat, krydderris og sitron.
Tilberede ris og agurksalat som nevnt over. Stek torsken i en stekepanne med olje, fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk.
God middag!