Foliebakt laks med mangosalat og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Salt
Laksefilet
325 g
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Lime
½-1 stk
Grovkvernet sort pepper
Yoghurt naturell
1 pakke
Agurk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv av ønsket antall aluminiumfolie. Legg en laksebit på hvert folieark og ha på en halv spiseskje smør og en halv spiseskje soyasaus på hver laksebit. Pakk igjen folien langs kanten. Nå er laksen klar til å grilles.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok risen som anvist på pakken.
Skyll laksen i kaldt vann og tørk den lett med papir. Legg laksen i en ildfast form. Ha smør, soyasaus og pepper over fisken og stek den i ovnen i 8–10 minutter.
Del mangoen langs steinen, skjær av skallet og kutt mangoen i terninger. Del en halv agurk og en paprika i små biter. Bland sammen mango, agurk og paprika, og smak til med olivenolje, saften fra en lime og pepper.
Riv hvitløken og den andre delen av agurken, og klem ut vannet av agurken. Bland revet agurk og hvitløk inn i yoghurten og smak til med salt og pepper. Hvis du foretrekker det, kan du servere yoghurten naturell.
Server bakt laks med mangosalat, ris og tzatziki.
God middag!