Kremet blomkålsuppe med bacon og rundstykker
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- solsikke-/rapsolje
- vann
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
1 bit
Blomkål
1 stk
Vann
1,3 l
Hønsebuljong
2 pakke
Kremfløte
1 pakke
Pepper
Baconterninger
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
½ ss
Steinovnsbakte rundstykker
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
spar et par av de små blomkålbukettene fra skjærefjøla når du deler de, de kan du fint steke sammen med baconet de siste minuttene og servere til suppen.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Stek rundstykkene i 8-10 minutter.
Skrell og skjær potet og sellerirot i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene i en kjele med vann og buljong i omtrent 10–15 minutter, til de er møre.
Stek baconet gyllent i en stekepanne med olje og sett det til side.
Ta av 2–3 dl av kokevannet fra grønnsakene i en kopp. Ha fløte i kjelen og kjør suppen sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen om suppen blir for tykk. Smak til med pepper.
Server blomkålsuppe med bacon og rundstykker.
Dette er en stor porsjon med suppe. skulle du ha noe igjen kan den fint fryses og nytes ved en senere anledning.
God middag!