Fiskekaker med grillet potet og blomkålsalat

Fiskekaker med grillet potet og blomkålsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Dijonsennep
  • extra virgin olivenolje
  • salt
Poteter
350 g
Blomkål
1 stk
Extra virgin olivenolje
3 ss
Dijonsennep
1 ss
Salt
Sjalottløk
1 stk
Fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Gulrot
2 stk
Sitron
½ stk
Pepperrotdressing
1 beger
(Sulfitt, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del gulrøttene på langs, i to eller fire, avhengig av størrelse. Pensle de med olje og grill den møre. Ha gjerne litt hakkede friske urter over om du har det.

Fyr opp grillen. Sett over poteter til koking i lettsaltet vann.
Kutt blomkål i to og deretter i skiver a 1 cm. Pensle blomkålen med olje og legg dem på grillen. Grill blomkålen til den er mør, dette tar omtrent 10-12 minutter. husk å vende om underveis. Krydre med salt og pepper.
Bland sammen olivenolje, sennep og finhakket sjalottløk. Når potetene er nesten møre, hell av vannet. Del dem i to og grill dem ferdig. Ha grillet blomkål og poteter på et fat, vend inn senneps dressingen og smak til med salt og pepper.
Skrell (se tips) og riv gulrøttene på den groveste delen av rivjernet. Klem over saften fra ½ sitron.
legg fiskekakene på grillen og grill dem til de er gjennomvarme.
Server fiskekaker med potet og blomkålsalat, revet gulrot og pepperrotdressing.
del potetene i 4 eller 6, stek dem i ovnen ved 220 grader i 20-25 minutter. Tilsett blomkål i buketter når det er 10 minutter igjen. Lad dressingen som anvist over og vend den inn når potet og blomkål er ferdig stekt. Stek fiskekakene i en stekepanne med litt olje. Riv gulrot.
God middag!