One pot med kylling, karri og koriander
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
400 g
Gulrøtter
1 pakke
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Prinsessefilet av kylling
350 g
Grønn currypaste
¼–½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Salt
Lettrømme
1/3 pakke
Koriander
1 bunt
Kruspersille
½–1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
«One pot» betyr alt i én gryte. Smakene bygges og utvikles underveis utifra hva man har i. Én gryte gir mindre oppvask, og dermed blir alt litt enklere! I tillegg blir det så god smak. Potetene kan kokes og serveres ved siden av om du heller vil det. Synes du sausen er tynn kan den jevnes med maisenna.
Vask potetene og skrell gulrøtter. Kutt poteter i terninger. Kutt rødløk, gulrot og paprika i skiver eller terninger. Kutt kyllingen i mindre biter.
Forvarm en vid kjele til medium til sterk varme. Stek kyllingen sammen med currypaste og olje, til den har fått en stekeflate og legg den til side. Tilsett potetterninger og grønnsaker. Stek i 3-4 minutter, mens du rører underveis. Tilsett buljong og vann, og kok opp under lokk. La dette småkoke under lokk til potetene er møre, det tar omtrent 10-15 minutter. Vend inn kyllingbitene de siste 4 minuttene, slik at de blir gjennomstekt.
Skyll og hakk koriander og persille. Strø over retten ved servering.
Når potetene er møre, tilsett lettrømme. Smak til med currypaste, litt salt og pepper (se tips).
Servèr one pot med kylling, karri persille og koriander.
God middag!