Mørkokt svinebog med surkål, ovnsbakte grønnsaker og brun saus
Roede

Mørkokt svinebog

med surkål, ovnsbakte grønnsaker og brun saus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Svinebog trenger lang koketid for å bli mør, og her har vi gjort jobben for deg. Nyt mørt og saftig svinekjøtt, dette smaker av norske tradisjoner.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Kålrot
300 g
Rødløk
1 stk
Olje
1 ts
Poteter
350 g
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Brun saus
200 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Surkål
450 g
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
594 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en potetmos, hvis du vil. Bruk en visp eller stapper, og mos de kokte potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt kålroten i staver. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Ha kjøttet, kraften fra pakken og den brune sausen i en kjele. Kok opp, og la kjøttet småkoke under lokk i omtrent 15 minutter. Ta kjøttet ut av kjelen, og skjær det i skiver. Ha det tilbake i sausen.
 Hell surkålen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Server sennepen til retten.
150 g Surkål: 100 g Grønnsaker: 100 g Kjøtt: 125 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!