Karbonader med fersk mais, tomatsalat og potetbåter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Paprikakrydder
½–1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Gressløk
½ pakke
Extra virgin olivenolje
1-2 ss
Maiskolbe
1 stk
Asparges
1 bunt
Smør
3 ss
Karbonader
1 pakke
Aioli
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i båter og ha dem på et stekebrett med bakepapir. Ha på 2 spiseskjeer med olje. Dryss over en halv pose paprikakrydder og bland godt. Her er det lov å bruke fingrene!
Fyr opp grillen og varm opp ovnene til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i båter og ha dem på et stekebrett med bakepapir. Vend båtene i olje og paprikakrydder. Stek potetene i ovnen til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt cherrytomatene i to og hakk gressløken. Ha tomater og gressløk i en bolle og vend inn olivenolje.
Ta bladene av maiskolbene og del dem i to. Kutt 2–3 cm av nederst på aspargesen. Smelt smøret.
Pensle maiskolbene med smeltet smør og legg dem på grillen. Vend om og pensle på mer smør underveis. Maisen skal grilles i 10–15 minutter, og asparges i 3–4 minutter.
Grill karbonadene til de er gjennomstekte.
Server karbonader med grillet mais, asparges, tomatsalat, poteter og aioli.
Tilbered poteter og tomatsalat som beskrevet over. Kok opp en kjele med vann, ta bladene av maisklbene og la dem småkoke i 10 minutter. Kok aspargesen i samme kjele i 1–2 minutter. Stek karbonadene i en stekepanne med olje til de er gjennomvarme.
Har du sett en mais som kommer rett fra åker`n før? Kjenner du den igjen? Ta bladene til side, hva ser du? Kjenner du den igjen nå? Maisen er et korn som stammer fra Mexico. Den har en søtlig smak og kan brukes til veldig mye. Du kan bruke maisen som den er, eller den kan brukes til bland annet salat, å lage mel, grøt og chips. Har du noen gang spist noe som er laget av mais? Hva med popcorn?
God middag!