Asiatisk kylling og sopp med sesamstekt brokkoli, jasminris og speilegg
Ny oppskrift
Under 20 min
13 Ingredienser
Brokkoli og kylling er et klassisk par, her servert i asiatisk drakt. En rett full av smaker, toppet med et deilig speilegg.
Brokkoli og kylling er et klassisk par, her servert i asiatisk drakt. En rett full av smaker, toppet med et deilig speilegg.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Jasminris
135 g
Sjampinjong
100 g
Vårløk
½ pakke
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Sesamfrø
1 pakke
Sukker
2 ss
Vann
2½ dl
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olje
2 ss
Soyasaus
2 ss
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Egg
2 stk
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 795 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll og kutt vårløken i skiver. Skrell ingefæren og hvitløken, og finriv dem på et rivjern. Bland ingefæren, hvitløken, maisstivelsen, 2 ss sukker, 2½ dl vann, 1 ss eddik, 2 ss olje og 2 ss soyasaus i en liten skål.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, hvitløken og sesamfrøene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 10–12 minutter, til den er mør.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen 3–4 minutter, til den har fått litt stekeskrope. Ha i soppen, og stek videre i 4–5 minutter, til soppen er gyllen og kyllingen er gjennomstekt. Ha i sausen fra punkt 3, halvparten av vårløken og sesamfrøene. La det hele koke i 1–2 minutter. Ha kyllingen og soppen over i en serveringsskål.
Skyll stekepannen, varm den opp til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2–3 minutter, til eggehviten har stivnet. Topp retten med speileggene og resten av vårløken.
God middag!