Asiatisk kylling og sopp med sesamstekt brokkoli, jasminris og speilegg

Asiatisk kylling og sopp med sesamstekt brokkoli, jasminris og speilegg

Ny oppskrift
Under 20 min
13 Ingredienser
Brokkoli og kylling er et klassisk par, her servert i asiatisk drakt. En rett full av smaker, toppet med et deilig speilegg.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Sjampinjong
100 g
Vårløk
½ pakke
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Sukker
2 ss
Vann
2½ dl
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olje
2 ss
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Egg
2 stk
(Egg)
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
795 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll og kutt vårløken i skiver. Skrell ingefæren og hvitløken, og finriv dem på et rivjern. Bland ingefæren, hvitløken, maisstivelsen, 2 ss sukker, 2½ dl vann, 1 ss eddik, 2 ss olje og 2 ss soyasaus i en liten skål.
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, hvitløken og sesamfrøene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 10–12 minutter, til den er mør.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen 3–4 minutter, til den har fått litt stekeskrope. Ha i soppen, og stek videre i 4–5 minutter, til soppen er gyllen og kyllingen er gjennomstekt. Ha i sausen fra punkt 3, halvparten av vårløken og sesamfrøene. La det hele koke i 1–2 minutter. Ha kyllingen og soppen over i en serveringsskål. 
 Skyll stekepannen, varm den opp til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2–3 minutter, til eggehviten har stivnet. Topp retten med speileggene og resten av vårløken.
God middag!