Lyr med grillet hjertesalat, småpoteter og epledressing
4.03 (116)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Potetkrydder
1 pakke
Eple
1 stk
Kruspersille
¼-½ pakke
Lettrømme
1 pakke
Salt
Lyrfilet
375 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sitruskrydder
½–1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Fennikel
1 stk
Smør
1-2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg 2–3 tynne sitronskiver i takstein på grillen og legg fiskestykket oppå sitronen. Sitronen gir god smak til fisken, samtidig som den gjør at fisken ikke setter seg fast. Grill fisken i 4–5 minutter på en side, snu og la den grille 1–2 minutter til.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft og fyr opp grillen.
Skyll potetene og ha dem i en ildfast form. Ha på olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er møre. Vend inn potetkrydder før servering.
Kutt eple i små terninger og hakk persillen. Bland eple og persille inn i rømmen og smak til med salt og pepper.
Bland sammen olje og sitruskrydder og vend fisken i blandingen. Kutt hjertesalat i to og fennikel i fire gjennom stilkfestet. Pensle grønnsakene med olje.
Legg fisken, hjertesalt og fennikel på grillen. Grill fisken i 4–5 minutter på en side, snu og la den grille 1–2 minutter til. Tiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Grill grønnsakene til de er gylne og møre, dette tar omtrent 5–6 minutter. Ta grønnsakene av grillen og ha på smør, salt og pepper.
Server grillet lyr med hjertesalat, fennikel, småpoteter og epledressing.
Tilbered poteter og epledressing som beskrevet over. Stek lyren i stekepanne med litt olje. Kok hjertesalat og fennikel i lettsaltet vann i 2 minutter. Hell av vannet og ha på smør.
God middag!