Kylling i hjertesalat med papayasalat og bbq saus
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker/honning
Prinsessefilet av kylling
350 g
Barbecuesaus
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Papaya
½–1 stk
Lime
½–1 stk
Tomater
1 stk
Mynte
½–1 pakke
Rød chili
½–1 stk
Sukker/honning
1 ts
Litt salt
Hjertesalat
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten har inspirasjon fra Thailand og streetfoodbodene de har der. Det er vanlig å bruke fishsauce i papayasalaten for saltsmaken og umami, så om du har det tilsett gjerne litt av de i salaten. Rist nøttemiksen lett gylden i en tørr stekepanne- da vil smakene komme mer fram.
Del kyllingen i mindre strimler. Mariner kyllingen med bbq saus og sett til side.
Skrell eller kutt av skallet på papayaen. Skrap ut kjernene. Har du en mandolin (kjøkkenredskap) bruker du den til å lage tynne strimler, om ikke kan du rive den på rivjern eller kutt den i tynne strimler med kniv. Del tomater i grove terninger. Finhakk mynteblader og rød chili. bland sammen sammen salaten og smak til med lime, litt sukker/honning og litt salt. Sett til side.
Skyll og tørk hjertesalaten. Behold bladene hele, de skal brukes som en slag tacolefse. Legg dette over på en tallerken.
Stek kyllingstrimlene i en forvarmet stekepanne med litt olje. Pass på at ikke kyllingen brenner seg. Omtrent 4-5 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Server kylling i hjertesalat med papayasalat, nøttemiks og bbq saus. Fyll hjertesalatblader med papayasalat, kyling og topp med nøttemiks og bbq saus.
God middag!